Ocean Bound Plastic 

Afval als waardevolle grondstof

Met trots introduceren wij onze nieuwe Ocean Bound Plastic verpakkingen met een volledig gecertificeerde en transparante toeleveringsketen voor gerecycled Ocean Bound Plastic. In de komende periode gaan wij hard aan het werk om al onze items te voorzien van gerecycled Ocean Bound Plastic verpakkingen. 

Bij NEGOTIA streven wij ernaar om op zo veel mogelijk manieren een positieve bijdrage te leveren aan maatschappelijke en sociale uitdagingen in de wereld. Ieder jaar belandt naar schatting zo'n 11 miljoen ton plastic in onze oceanen en dit aantal neemt ieder jaar toe. Om een beeld te geven: Met die hoeveelheid plastic kun je ieder uur 11 Olympische zwembaden vullen met plastic afval. De afgelopen 20 jaar hebben we net zoveel plastic geproduceerd als in de 80 jaar daarvoor. Dit wordt in de komende 10 jaar verdubbelt als we nu geen actie ondernemen!

Eenmaal in zee, breekt het plastic vrijwel niet of heel langzaam af en kan het jarenlang door de stroming worden verplaatst. Het verplaatste plastic hoopt zich op in grote 'plastic eilanden’ of spoelt aan op het strand. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes die alsmaar slechter voor het milieu worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water, veranderen onze oceanen in een plastic soep.

Dit plastic raakt ons allemaal: Het zit in ons water, verstoort de leefomgeving van dieren en inmiddels ook onze eigen leefomgeving. Hier moet iets aan worden gedaan. Preventie en opruimen is de sleutel hiertoe, alsmede het neerzetten van economische en duurzame supply chains die het recyclen van plastic afval als een waardevolle bron van grondstoffen beschouwen. Alle kleine beetjes helpen, zo introduceren we bij NEGOTIA Leather onze nieuwe verpakkingen gemaakt van Ocean Bound Plastic. Begrijp ons niet verkeerd, dit is slechts het begin! 

Het recyclen van plastic dat onze oceanen vervuilt heeft een aantal positieve effecten op onze planeet. Een aantal van de belangrijkste effecten zijn:

Afval als waardevolle grondstof

Bij NEGOTIA Leather willen we graag  laten zien dat recyclen kostentechnisch mogelijk is. In de wereld van kosten besparen en (meer) winst maken is het produceren van 'nieuwe' verpakkingen over het algemeen goedkoper dan het recyclen of repareren van 'oude' grondstoffen. Grotere bedrijven kijken naar de kosten en niet naar de gevolgen en de negatieve effecten op het milieu.
  

Het beschermen van onze aarde

Het opruimen en beschermen van de oceanen betekent het beschermen van onze gehele aarde. Plastic en (na verloop van tijd) microplastics in onze oceanen hebben verschillende negatieve effecten op zeedieren en onszelf als mensen. Daarnaast heeft dit plastic een algeheel negatief effect op het gehele mariene ecosysteem wat direct van invloed is op de opwarming van de aarde. 

Bewustwording van de mogelijkheden van gerecycled plastic

Samen met onze partners in India hebben we een toeleveringsketen voor gerecycled Ocean Bound Plastic opgezet, die de eerste is in zijn soort in India. Waar de ambacht van het maken van producten van Ocean Bound Plastic nog in de kinderschoenen staat willen we ook dit samen met onze partners verder ontwikkelen. Door mensen te laten zien wat mogelijk is met plastic willen we de bewustwording van mensen vergroten. 

Transparant en geverifieerd

Wij zijn trots om te delen dat wij als merk een volledig gecertificeerde en gecontroleerde toeleveringsketen hebben, die is gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Dit is onze belofte aan jou en aan onze planeet. Mocht je hier vragen hebben schroom dan niet om contact met ons op te nemen!