De opkomst van de Duffel bag

Duffle bags (ook wel gespeld als Duffel) hebben hun naam te danken aan Duffel. Een kleine stad in België. Daar zou de stof van de oorspronkelijke plunjezak, die oorspronkelijk voor soldaten werd gebruikt, zijn ontstaan in de vroege jaren van de 20e eeuw. Hedendaagse duffels zijn culindrische of vierkante tassen gemaakt van verschillende stoffen, van canvan tot polyester, leer en microvezel. 

In de loop der jaren zijn duffle bags veranderd van louter gebruiksvoorwerpen in de jaren 60 tot iconische mode-uitingen van vandaag. Van grotendeels militaire achtergrond, is het nu een trendy informele weekendtas die nog steeds de primaire rol draagt - een veilige en handige opslagplaats van bagage. 


Een opkomende trend
''Casual'' is de term die duidt op het reizende tijdverdrijf van de wereldse man, die niet langer gebonden is aan alleen zijn baan. Duffel bags zijn hier de belichaming van. In het rapport over de wereldwijde markt voor reistassen wordt voorspeld dat de industrie tussen 2018 en 2022 met 12,6% zal groeien, waarbij functionaliteit de belangrijkste drijfveer is. Mensen reizen meer dan ooit, en velen nemen een duffel bag mee als handbagage in het vliegtuig, omdat deze een grote capaciteit biedt en voorkomt dat er extra moet worden betaald voor bagage.

Veel mensen gaan ook naar de sportschool met duffelbag over hun schouder, kampeerders en natuurliefhebbers nemen de tassen mee voor buitenactiviteiten, en tot slot gebruiken studenten en professionals ze als reistas of weekendtas voor een paar dagen reizen zakelijk of vrije tijd.

NEGOTIA Alpha - leren weekendtas

Verschillende soorten duffle bags
De meeste duffle bags zijn speciaal ontworpen voor reizigers die het zat zijn dat luchtvaartmaatschappijen meer in rekening brengen voor ruimbagage. Tassen die ontworpen zijn voor handbagage hebben meestal meer vakken en hebben wettelijke beperkingen.

Populaire soorten duffel bags zijn onder meer de volgende:

Rolling duffel bags: Deze hebben wielen en telescopische handgrepen. de buitenzakken zijn ook ideaal voor lange afstand reizigers. Rollende duffel bags zijn erg handig omdat ze de pijn besparen van het dragen van het volle gewicht van een zware tas aan de hand of op de schouder.

Lichtgewicht duffel bags: Meestal gemaakt van nylon, polyester of canvas, zijn dit veelzijdige draagzakken voor alles van sportuitrusting tot een dokterstas. Hun lichte gewicht is de belangrijkste overweging.

Leren duffel bags: Deze reistassen worden tegenwoordig erg trendy. Afgezien van hun luxe uitstraling zijn ze meestal zeer duurzaam en gaan ze lang mee, waardoor u waar voor uw geld krijgt.

Hoe kies je de juiste reistas?
Functionaliteit moet altijd vóór mode komen - heb je een reistas met een kleine of een grote inhoud nodig, wat is het gewicht van de tas, is hij gemakkelijk met de hand te dragen of geef je misschien de voorkeur aan een weekendtas die comfortabeler te dragen is met een schouderriem? Dit is des te belangrijker als je verre reizen maakt of in een onherbergzaam klimaat verblijft. Een Canvas tas overtroeft polyester namelijk altijd in een hete en droge omgeving. Een leren duffle bag is echter niet de beste optie voor extreem droge omgevingen, omdat het leer kan uitdrogen en verharden.

Waterdichte duffle bags voorkomen dat vloeistoffen of zware regen jouw spullen en jouw weekendtas beschadigen. Veel leren weekendtassen worden behandeld met wax en verschillende oliën om ze af te sluiten en te beschermen tegen water.

Conclusie
Duffle bags zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ze kunnen worden gebruikt als handbagage voor vluchten, tassen met een grote capaciteit voor de sportschool of sportuitrusting of gewoon voor dagelijks gebruik. Bij het kiezen van de juiste duffel bag voor jouw moet je rekening houden met functionaliteit, materialen (Duffle bags van canvas en leer zijn het duurzaamst, maar ook wat zwaarder) en jouw unieke gevoel voor mode.

Klik hier om ons assortiment leren weekendtassen te bekijken.