NEGOTIA Leather x Prameya Foundation

Education I Empowerment I Conservation

Modernisering en de grote wetenschappelijke vooruitgang hebben de wereld en haar economie oneindig veel kansen geboden, maar desalniettemin hebben veel van deze ontwikkelingen een negatieve impact op het milieu. Derhalve hebben de Verenigde Naties in 2015 tijdens haar Algemene Vergadering, 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals, SDGs) vastgesteld als de nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030.

De Prameya Foundation is in 2016 door een groep jonge milieubeschermers en aanhangers van het behalen van de SDGs opgericht en dit jaar (2022) sloten zij zich als partner aan bij het Early Career Ocean Professional Program (het "ECOP-programma" genoemd). Dit is een officieel goedgekeurd programma van de Verenigde Naties dat van 2021 tot 2030 de gezondheid van onze oceanen wil verbeteren.

Wij vinden het belangrijk om duurzame leren accessoires te ontwikkelen en daarbij eveneens bij te dragen aan het behalen van deze duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Om deze reden en onze kleine fabriek in Calcutta zijn we een samenwerking aangegaan met de non-profit organisatie Prameya Foundation.

De Prameya Foundation heeft een enorm breed scala aan activiteiten en initiatieven waaronder onder andere het les geven op scholen, gezondheidsscholing, het opruimen van de rivieren, versterken van de rivierbeddingen en het aanleggen van Mangrove-plantages. Wij werken samen met de Prameya Foundation en maken deel uit van het Mangrove-plantage-initiatief. De Prameya Foundation heeft initiatieven in twee regio’s met de meeste klimaat-impact in India, namelijk de Himalayas en de Gangetic Delta Mangrove Belt (Gangesdelta) gestart. De Mangrove-planten dienen onder andere als kraamkamers voor jonge vissen en tevens houden de wortels vuil en sediment tegen dat om die reden afbraak van de natuur tegengaat.

Wij doneren 1% van onze online omzet. Door één van onze leren accessoires te bestellen, draag ook jij bij aan de Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en dus een betere wereld voor ons allemaal. Doe je met ons mee?

Mocht je vragen hebben over de Prameya Foundation, onze samenwerking met deze organisatie of zelf ook een donatie aan de Prameya Foundation willen doen? Schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen!