Section
Drop element here!

Haal het meeste uit deze deal

100% echt leer

Duurzame producten

Hoge kwaliteit materialen

Haal het meeste uit deze deal

ONTDEK ONZE ITEMS MET ELK HUN UNIEKE IDENTITEIT

Alle NEGOTIA Leather producten uit de Elite, Alpha en Delta serie zijn gemaakt van milieuvriendelijk plantaardig gelooid leder. Plantaardig gelooid leer is ongelooflijk duurzaam, stevig en flexibel, zodat het tientallen jaren kan meegaan. Na verloop van tijd zal het leer zijn eigen unieke patina ontwikkelen en mooier, ruiger en interessanter worden, als een echo van zijn avonturen - en die van jou.

Wat onze leder stijl uniek maakt

In het streven naar milieuvriendelijke- en hypoallergene producten is het plantaardig looien van het leer de primaire productietechniek. Het productieproces is gebaseerd op het gebruik van organische- en natuurlijke plantaardige looistoffen, zoals schorsextracten van de Babul boom. Hierdoor blijft het leer dat wij gebruiken een edel en veilig product van de natuur.

Tijdens de verwerking van het leer besteden wij bijzondere aandacht aan hoogwaardige normen om ervoor te zorgen dat het oppervlak ademend is, warm en soepel aanvoelt, en vrij is van verwekkende of allergene chemicaliën. Dankzij dit uitgebreide proces bestaan onze milieuvriendelijke items uit opvallende stukken met een individuele, unieke afwerking en touch.

Leer is een natuurlijk element met vergelijkbare kenmerken als onze huid. Lichte oneffenheden in kleur en structuur berusten op de natuurlijkheid van leer en zijn een typisch kwaliteitskenmerk van echt leer.

100% handmade soap bar
Maatschappelijk & ecologische impact

Duurzaamheid  is diep verankerd in de cultuur van NEGOTIA Leather, en wij zetten ons in om onze inspanningen op ecologisch en maatschappelijk gebied te vergroten. Benieuwd naar onze maatschappelijke projecten? Lees hier meer.

De plantaardige looitechniek wordt al sinds de Egyptische en Romeinse tijd toegepast. Het gebruik van looistoffen van plantaardige materialen, zoals de Babul-boom en schors, heeft daardoor een zeer minimale negatieve invloed op het milieu. Tijdens het productieproces komen geen agressieve chemicaliën in het milieu terecht of worden ze doorgegeven aan mensen of waterwingebieden.

Dit komt doordat het looiproces 100% natuurlijk is, wat betekent dat er geen ecodestructieve chemische verbindingen, zoals chroom, zware metalen, formaldehyde en alkylfenolethoxylaten, worden geproduceerd. Daardoor is ons hele assortiment niet alleen veilig voor het milieu, maar ook bijzonder vriendelijk voor de huid.

Het leer dat wij gebruiken is een bijproduct van de vleesindustrie. Door dit leer te gebruiken voorkomen we dat dit afval waarschijnlijk gevaarlijk zou kunnen worden voor mens, dier en milieu. Door te kiezen voor onze producten zeg je "Nee" tegen overmatige consumptie dat vaak op de vuilnisbelt eindigt. Dat komt omdat plantaardig gelooide lederen producten niet alleen lang meegaan, maar ook kunnen worden gerecycled.

Het looiproces

Plantaardig looien is een klassiek ambachtelijk proces dat al meer dan zesduizend jaar wordt toegepast en ook nu nog een gangbare techniek is die van generatie op generatie wordt doorgegeven, waarbij zowel oude recepten als de modernste technologie worden gebruikt.

Na de voorbereiding van het leer worden alle ongewenste materialen van de huid verwijderd en begint het looiproces. Met behulp van natuurlijke materialen zoals eik, kastanje en mimosa transformeren fabrikanten van leer ruwe huiden in prachtig leer met een rijk en natuurlijk karakter. Het basisprincipe van plantaardig looien is gebaseerd op het gebruik van natuurlijke looistoffen om leer te creëren dat langer meegaat en dat nooit barst of uitdroogt, maar juist rijpt en een patina ontwikkelt, waardoor leerproducten met de jaren beter worden. De looistoffen dringen door in de leervezels en zetten de huiden om in stabiele materialen met een hoge duurzaamheid en sterkte.

Het looiproces duurt ongeveer 40 dagen. Hierbij moet de huid geweekt worden in looivloeistof op basis van plantaardige materialen zoals eik. Later wordt de huid gedroogd en voorbereid op de volgende fase. De laatste afwerking gebeurt uitsluitend met natuurlijke olie om het leer te bevochtigen en de authentieke esthetiek ervan nog meer te benadrukken. Dit geeft de mooie kleur en de specifieke vintage look aan het leer.

Heb je nog vragen? Laat het ons weten via info@negotialeather.com of vul het contactformulier in.