Waarom Buy Less But Better?

Fast fashion heeft de wereld snel veroverd: snel, goedkoop en trendy – wat wil de consument nog meer? Maar Fast Fashion heeft ook een keerzijde: milieuschade, erbarmelijke arbeidsomstandigheden en producten van slechte kwaliteit. Wij van NEGOTIA Leather vinden dat het tijd is voor een reset. Het is tijd om te focussen op wat echt ertoe doet: kwaliteit en tijdloos design. Wij vinden het de verantwoordelijkheid van merken en ontwerpers om consumenten duurzamere producten aan te bieden. Wij vinden dat minder, beter is: voor jou, voor de samenleving en voor onze planeet.

Het is tijd voor Slow Fashion, het is tijd voor Buy Less But Better!

Koop Minder maar Beter

Met onze Buy Less But Better denkwijze willen we Slow Fashion voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk maken. We willen consumenten in staat stellen milieuvriendelijkere keuzes te maken door te investeren in eenvoudige en stijlvolle items die een lange tijd meegaan. Precies om die reden creëren wij duurzame en stijlvolle producten: om onze klanten te helpen minder te consumeren in de loop van de tijd.

Wat betekent Slow Fashion voor ons?

Doordachte designs vormen de kern van onze Slow Fashion filosofie. Voordat wij een nieuw product maken, vragen we ons af of het voldoet aan onze slow fashion-criteria.

Is het tijdloos? Functioneel? Duurzaam? Multifunctioneel?

Als het antwoord op één van deze vragen bij een nieuw product nee luidt, kiezen wij ervoor om dit product niet te maken. Wij zijn er trots op dat we alleen nuttige producten produceren waarvan onze klanten nog vele jaren kunnen genieten. Als onderdeel van deze filosofie geloven wij niet in grote verkopen of kortingen. Wij willen onze klanten niet onder druk zetten of aansporen om te kopen, maar wij willen dat je alle tijd neemt om de aankoop te doen die bij jou past. Alleen jij kunt beslissen of iets echt past bij jouw levensstijl en behoeften.

Tijdloos design

Bij NEGOTIA Leather geloven we dat het juiste design de sleutel is tot een duurzaam product. We maken producten die zijn ontworpen om niet uit de mode te raken. Onze tijdloze tassen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en gaan lang mee. We selecteren onze materialen zorgvuldig op hun milieu-impact en hun duurzaamheid. Al onze tassen zijn gemaakt om je de komende decennia te vergezellen op je dagelijkse avonturen.

Doordachte productie

We produceren alleen wat we kunnen verkopen. Al onze producten worden in kleine batches gemaakt, waardoor we direct op de vraag kunnen reageren en verspilling en overproductie kunnen voorkomen. Dankzij dit proces kunnen we ons ook concentreren op het perfectioneren van zelfs de kleinste details van onze ontwerpen en om ervoor te zorgen dat elke tas die we maken voldoet aan onze strenge normen voor kwaliteit en duurzaamheid.

Eerlijke voorwaarden

We zijn ervan overtuigd dat eerlijke handelspraktijken niet alleen het juiste zijn om te doen, maar ons ook in staat stellen om kwalitatief betere, duurzamere producten te aan te bieden. We hebben nauwe relaties met de traditionele werkplaatsen die onze tassen produceren en we zorgen ervoor dat al onze partners eerlijk worden behandeld. Voor NEGOTIA Leather betekent een belangrijk onderdeel van Slow Fashion dat we alle mensen waarderen en ervoor zorgen dat ze onder eerlijke en veilige omstandigheden werken.

Onze kwaliteitsnormen

We gebruiken uitsluitend duurzame, natuurlijke elementen die zijn ontworpen voor functionaliteit en stijl. Voor ons betekent Buy Less but Better dat we al onze producten zo ontwerpen dat ze voldoen aan onze strenge normen voor kwaliteit en levensduur.

Al onze tassen zijn zorgvuldig met de hand gemaakt van plantaardig gelooid leer. Door dit natuurlijke looiproces zijn ze vrij van alle schadelijke chemicaliën en van nature hypoallergeen. Deze tassen zijn gevoerd met 100% natuurlijk katoen en afgewerkt met duurzame ritsen, stevige gespen en verstevigde banden.

Wat betekent dit voor onze klanten?

Wij ontwerpen duurzame producten van hoge kwaliteit, zodat je minder maar beter kunt kopen. ''Beter kopen'' betekent meer nadenken over elke aankoop, beslissen welke bedrijven jouw waarden weerspiegelen en een actieve en betrokken consument zijn. Wij geloven dat onze Slow Fashion-aanpak ervoor zorgt dat jouw tas langer meegaat en je blijer van wordt. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven! Met ons 100 dagen retourbeleid en 1 jaar internationale garantie kun je zelf beslissen.

Wij vinden dat het tijd is voor verandering. Het is tijd om de duizelingwekkende draaimolen van snelle modetrends en overconsumptie te stoppen. Bij NEGOTIA Leather denken we dat iedereen een rol heeft bij het vormgeven van de toekomst van onze planeet.

Zelfs kleine keuzes kunnen een grote impact hebben. Daarom moedigen we je aan om je aan te sluiten bij de slow fashion denkwijze en de bewuste keuze te maken om Less But Better te kopen.