Hoe zorg je voor je leren tas? 5 Tips voor het behoud van de kwaliteit van jouw leren tas

Leren tassen zijn prachtig en duurzaam. Maar om hun kwaliteit te behouden, hebben ze regelmatig onderhoud nodig. Of het nu gaat om het verwijderen van vlekken, het voeden van het leer of het opslaan van de tas, hier zijn enkele tips voor het onderhouden van jouw leren tas.

1. Reinig de tas regelmatig

Je leren tas heeft regelmatig onderhoud nodig om zijn kwaliteit te behouden. Reinig hem daarom minstens eens per maand met een zachte doek en leerreiniger. Zorg ervoor dat de reiniger geschikt is voor het type leer dat is gebruikt tijdens de productie van jouw tas.

2. Vermijd water

Leren tassen zijn over het algemeen niet waterdicht. Vermijd dus om je tas bloot te stellen aan water. Als de tas toch nat wordt, dep het leer dan met een droge doek. Laat het leer op natuurlijke wijze drogen, vermijd het gebruik van een föhn of een andere warmtebron.

3. Bescherm de tas

Bescherm je leren tas tegen de elementen door een waterafstotende spray te gebruiken. Spuit de tas in voordat je hem gaat gebruiken en herhaal dit eens per maand. Hierdoor blijft je tas langer mooi en is hij beter beschermd tegen vuil en water.

4. Bewaar de tas op de juiste manier

Wanneer je de tas niet gebruikt, bewaar hem dan op de juiste manier om de kwaliteit te behouden. Vul de tas met papier om zijn vorm te behouden. Bewaar de tas op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht.

5. Voed het leer

Het leer in je tas heeft voeding nodig om zacht en soepel te blijven. Gebruik daarom eens per kwartaal een leerconditioner om het leer te voeden. Breng de conditioner aan met een zachte doek en wrijf het leer voorzichtig in. Laat het leer een paar uur drogen voordat je de tas weer gaat gebruiken.

Conclusie

Leren tassen zijn duurzaam en gaan lang mee, maar ze hebben wel regelmatig onderhoud nodig om hun kwaliteit te behouden. Reinig je tas regelmatig met een zachte doek en leerreiniger, vermijd water en bescherm de tas met een waterafstotende spray. Bewaar de tas op de juiste manier en voed het leer eens per kwartaal met een leerconditioner. Op deze manier blijft je leren tas er prachtig uitzien en gaat hij langer mee.